True
SVETOVNA INOVACIJA -100% naravni nadomestek vsem vlažilnim robčkom. Ker mi je mar.
Spet imam vneto nožnico
Vaginalna vnetja 1. del

Vsaka ženska ima na nožni sluznici določene kulture glivic in bakterij, ki ščitijo pred vdorom patogenih organizmov in predstavljajo normalno vaginalno floro. So prva obrambna linija pred različnimi bolezenskimi stanji. Ko se poruši ravnovesje mikroflore v nožnici, jo poselijo neobičajni mikroorganizmi ali pa se določene kulture prekomerno razrastejo. V obeh primerih je najverjetnejši rezultat vaginalno vnetje oz. vnetje zunanjih in notranjih predelov vagine.

Milijone žensk pestijo težave z intimnimi predeli. Z glivično okužbo se v svojem življenju sreča kar 80% žensk. Neprijetna glivična vnetja vplivajo tudi na samozavest in dobro počutje doma in na delovnem mestu.

Z glivično okužbo se v svojem življenju sreča kar 80% žensk.

Vnetje nožnice spremljajo simptomi srbečice, povečan izcedek iz nožnice, tudi sirast izcedek ter bolečine. Med spolnim odnosom ali uriniranjem se pojavi pekoč ali srbeč občutek.

Vzroki za nastanek vnetja so virusi, bakterije, hormonska neravnovesja, tudi zdravila. Še posebej so izpostavljene ženske s sladkorno boleznijo, oslabljenim imunskim sistemom ter nosečnice. Pogosteje se vnetja pojavljajo tudi pri ženskah, ki so že v menopavzi. Poznamo enostavno in zapleteno obliko vaginalnega vnetja. Pri zapleteni obliki vaginalnega vnetja je obisk ginekologa nujen, kaže pa se v obliki hujše rdečice, močno srbeče nožnice, razvijejo se lahko tudi ranice na sluznici.

Kateri so znaki in kako prepoznati vnetje? 
Že navzven se kažejo spremembe zunanjega splovila, saj je nožnica razdražena. Opazen je lahko tudi obilnejši izcedek. Vaginalna vnetja sicer niso nevarna in ne puščajo trajnih posledic, zaradi neprijetnih simptomov pa ga je večinoma potrebno zdraviti. Na intimnem področju je po zdravljenju zopet potrebno vzpostaviti naravno ravnovesje vaginalne flore.

Razdražena nožnica je eden izmed znakom vaginalnega vnetja.

Vsako bolezensko stanje, tudi vaginalno vnetje, je najbolje preprečiti. Z uspešno preventive je opravljenega že večino dela. Potrebno je skrbeti za zdrav način življenja, za gibanje, tudi za sproščanje, sploh če je delovno mesto bolj stresno.

Pomembna je tudi skrbna intimna nega. Večina žensk ima manjše številko glivic, ki pa se v normalnih pogojih ne razmnožujejo in ne širijo prekomerno. Poskrbeti moramo, da ohranjamo optimalno ravnovesje mikroflore, s tem da ne uničujemo pH sluznice.

Intim.me z oljem čajevca prijetno diši in pomirja. Uravnava pH sluznice, kar onemogoča pretirano razmnoževanje glivic. Uporaba intim.me gela je preprosta in varna ter daje občutek svežine. Gel je priročen za uporabo doma, na delovnem mestu, na potovanju ali kampiranju. Na povišanje pH sluznice vplivajo tudi hormonske spremembe med menstruacijo. Intim.me je primeren za uporabo tudi med menstruacijo, saj nežno očisti, hkrati pa nevtralizira neprijetne vonjave. Gele ni potrebno izpirati, negi intimnih predelov pa je potrebno nameniti posebno pozornost, saj pH nožnice spreminjajo tudi agresivnejša mila in s tem rušijo našo prvo obrambo pred vnetji.

Negative vpliv na vaginalno floro imajo tudi odišavljena kozmetična sredstva, robčki ali prekomerna higiena intimnega predela z raznimi mili. 

Prijava za komentiranje
Težave s hemoroidi?
Lajšanje težavah pri hemoroidih

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.