True
SVETOVNA INOVACIJA -100% naravni nadomestek vsem vlažilnim robčkom. Ker mi je mar.
Težave s hemoroidi?
Lajšanje težavah pri hemoroidih

S hemoroidi se sooča več kot polovica prebivalstvo in številka vztrajno raste. Hemoroidi so še vedno »tabu« tema in na glas nihče ne želi govoriti o tem.

Ali ste vedeli, da je ogrožena predvsem moška populacija v srednjih letih?

Večina svoje težave ignorira, dokler ni že tako hudo, da je potreben obisk zdravnika. 

Kaj sploh so hemoroidi?
Hemoroidi so del anatomske zgradbe zadnjika, so krvne žile sestavljene iz ven in manjših arterij. O bolezni govorimo takrat, ko pride do krvavitve, bolečine ali do vnetja. Bolezen je drugače imenovana tudi zlata žila, izbokline so lahko zunanje ali notranje. Ljudje navadno ugotovijo, da imajo hemoroide, ko na toaletnem papirju zasledijo svežo krvavitev ali ko opazijo bolečo zatrdlino v zadnjiku, predvsem pa jih boli pri sedenju in odvajanju. Pri bolezenskem stanju hemoroidov se pojavijo tudi bolečina, srbečica, neprijeten občutek, mnogi imajo tudi občutek nepopolnega izpraznjenega črevesja. Razvoj bolezni hemoroidov ima več stopenj, pri zadnji stopnji nezdravljenja se hemoroidi vedno bolj raztegujejo in pričnejo izstopati. Kljub potiskanju nazaj v zadnjik, vedno znova zdrsnejo ven.

Zakaj se pojavljajo hemoroidi?
Vzroki se skrivajo v delavniku v pretežno sedečem položaju, zaradi kroničnih prebavnih motenj, predvsem zaprtja, napenjanja med veliko potrebo, zaradi nezdravega življenjskega sloga, pri ženskah se lahko pojavijo tudi med nosečnostjo.


Kot pri vseh ostalih boleznih, je tudi tu pomembno, da že z načinom življenja naredimo vse kar je v naši moči, da zmanjšamo tveganje za nastanek hemoroidov. Kot pri vseh ostalih boleznih, je tudi tu potrebno upoštevati vse stebra zdravega življenja. Zdrava prehrana, bogata z vlakninami je ključna, uživajte tudi hrano, ki preprečuje zaprtje. Veliko se gibajte, tudi če na delovnem mestu pretežno sedite, si vzemite čas zase popoldan ali med vikendi. 

V kolikor potrebujete zdravljenje, si lahko na veliko načinov pomagate tudi sami. Odlična je topla kopel, kjer ne samo negujete, temveč se tudi sprostite. 

Z Intim.me gelom je čiščenje enostavnejše, prijetnejše in daje občutek svežine.

Po opravljeni veliki potrebi si anus dobro umijte in posušite. V kolikor se po opravljeni veliki potrebi ne morete primerno umiti, uporabite Intim.me gel.

Po opravljeni potrebi je čiščenje enostavnejše, prijetnejše in daje občutek svežine. Intim.me je naravni gel in ne vsebuje mikroplastike, ki hemoroide še dodatno draži. Z intim.me gelom enostavno navlažite toaletni papir in nežno očistite v predelu zadnjika. Po čiščenju gela ni potrebno izapirati, čiščenje pa ni boleče ali neprijetno. Intim.me gel deluje antibakterijsko in antiglivično. Toaletni papir navlažen z gelom pa po čiščenju odvržite v toaletno školjko, saj je gel popolnoma biorazgradljiv. Intim.me geli so pakirani v 50 ml ali 100 ml embalaži, da izberete sami, kaj je za vas primernejše, ko ste na poti, doma ali v pisarni. 


Prijava za komentiranje
Imaš tudi ti boleče menstrualne krče?
Naravno lajšanje menstrualnih krčev

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.